img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Husk to vognkort ved salg av bil
Mange har fått uventede problemer med eierskifte av bil eller campingvogn. Grunnen er nye vognkort som består av to deler, hvor én del skal oppbevares trygt utenom bilen. Bileiere som har mistet del 2, får ikke uten videre omregistrert bilen.

- Vognkortets del 2 er et verdipapir og er den såkalte eierdelen av vognkortet. Dette bør oppbevares på et trygt sted, for eksempel sammen med pass og andre viktige dokumenter. Del 1, den tekniske delen, skal ligge i bilen under kjøring, sier Bjørn Skoglund i Statens vegvesen.

Uten vognkortets del 2 vil for eksempel den nye eieren ikke få nytt vognkort. Før eierskifte kan skje, må da selger fylle ut tapsmelding som leveres/sendes trafikkstasjonen*). Etter dette tar det inntil en uke før det nye vognkortet er på plass.

- Når kjøperen står der, kan det bli en gedigen skuffelse hvis man har tenkt seg ut på tur med "ny" bil eller campingvogn. Eiere som ikke vet hvor de har vognkortets del 2, bør derfor sjekke dette i god tid før de har tenkt å selge bilen, oppfordrer Skoglund.

 

Fakta om de nye vognkortene
Ordningen er en del av tilpasningen i EØS-området. Med de nye vognkortene skal den tekniske delen (del 1) medbringes i bilen under kjøring, mens eierdelen (del 2) ikke skal ligge i bilen.

Dermed vil en biltyv ha fått med seg maksimalt en av de to delene som kreves for å omregistrere bilen. Vognkortene er laget etter samme prinsipp som pengesedler: De er utstyrt med vannmerker, tråder og mikroskrift slik at forfalsking blir svært vanskelig.

 

Råd fra Statens vegvesen om vognkort

 

For bileier:
Del 2 er et verdipapir som bør oppbevares på et trygt sted, f.eks. i safe, hjemme eller i bankboks sammen med pass. Ikke legg del 2 i bilen sammen med del 1 av vognkortet! Hvis du har tenkt å selge, og mangler del 2, lønner det seg å levere inn tapsmelding i god tid før du skal selge bilen eller hengeren.

 

Hvis du skal kjøpe:
Krev å få med del 2 når du overtar en bil eller henger, i stedet for at selger skal ettersende denne delen. Hvis det mangler del 2 til en bil/henger du har overtatt, må selger levere inn tapsmelding for å få utstedt nytt vognkort.

 

*) Tapsmelding for vognkort:

Tidligere eier/selger fyller ut tapsmelding, signerer og leverer denne til trafikkstasjonen. Hvis tapsmelding faxes eller postes, må kopi av legitimasjon legges ved.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Porsche-kloning på el
Man kan gjøre verre ting enn å legge seg opp mot klassiske Porsche 356. Slik Carice fra Nederland gjorde da de utviklet en liten juvel av en elbil.
Les mer
layid-bilde1
7 seter og Ring-rekord
Land Rover gir oss «offisielle spionbilder» av en ny modell. Samtidig forteller de om ny SUV-rekord på Nordsløyfa.
Les mer
layid-bilde2
GT86 med show-faktor
Toyota er i ferd med å klargjøre sin sportslige GT86 i rallydrakt. Det kan gi heftige sladdinger.
Les mer
layid-bilde3
Skoda bredder Fabia
Den første skissen av Paris-utstillingens nye Skoda Fabia viser et karosseri som er mer skulptur enn før, og en grill som har slanket seg.
Les mer
layid-bilde4
Ny Sorento til Paris
Hos oss er det Sportage som gjelder, men for Kia internasjonalt er Sorento en langt viktigere modell. Nå skal den fornyes.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fiat surfer
Vans US Open of Surfing setter stadig nye titter-rekorder. 1,5 millioner amerikanere så på sist. Da syns Fiat de må være på plass. Med en spesialutgave av 500L.
Les mer
layid-bilde6
McLarens nye wing-car
Stadig flere superbiler kommer i über-super-versjon, beregnet for bane. Enten track-days eller konkurranse. McLaren er den siste som venter på å få vise seg frem.
Les mer
layid-bilde7
Modernisert Cayenne
Tiden er moden for en midtlivs-oppdatering av Porsche Cayenne. Det innebærer forfrisket design og ny teknikk.
Les mer


layid-bilde8
Her er 2014-nyhetene
Les mer
toppsak-bilde9
C-Klasse stasjonsvogn på veien
PRØVEKJØRT: I stasjonsvognglade Norge har fordelingen for C-Klassen vært cirka 50 prosent mellom sedan og stasjonsvogn. Med den nye T-modellen kommer nok stasjonsvognandelen til å øke.
Les mer
layid-bilde10
Subaru døper ny modell
Les mer
layid-bilde11
Ypperlig førstegangshybrid
Les mer
layid-bilde12
Bekreftet Lagonda
Les mer
layid-bilde13
Nå er C-Klassen på plass
FØRSTEINNTRYKK: Det er klart at C-Klassen er ikke komplett før stasjonsvognen er der. Nå har vi kjørt den, og den kommer på gata i løpet av august. Er det E-Klassen, eller 3-Serien som får størst konkurranse?
Les mer
layid-bilde14
Mer enn god design
NETTKJØRT: Jeg vet jeg ikke er alene om å like designen i nyere Mazda-modeller. Men har bilene andre sterke sider også? Vi har kjørt nye Mazda3 - en utfordrer i den tøffe kompaktklassen.
Les mer
toppsak-bilde15
BMW Active Tourer på veien
FØRSTEINNTRYKK: BMW vil nå frem til kunder som ikke kjøper deres tradisjonelle biler. Da må man gjøre noen kompromisser.
Les mer
layid-bilde16
Audi lanserer e-turbo
Les mer
layid-bilde17
Vi kjører ny BMW
Les mer
layid-bilde18
Toppløs V12-symfoni
Aston Martin lanserer sin hittil heftigste roadster. Vantage V12 S Roadster inviterer til åpen kjøring med et symfonisk lydbilde.
Les mer
layid-bilde19
Jaguaren angriper
Nå har åpenbart Jaguar bestemt seg for å gå rett i strupen på BMWs 3-serie. Samme størrelse samtidig som den nye XE skal «Redefinere Sports-Sedanen». Klar krigserklæring.
Les mer
layid-bilde20
Her er neste Mazda2
Mazda har i dag dratt teppet av fjerde generasjon Toer i Japan, eller Demio som den heter der. De første bilene kommer til Norge tidlig 2015.
Les mer
layid-bilde21
Dobbel Smart-debut
Daimler har i dag avduket neste generasjon Smart. For andre gang prøver de seg med en fireseter i tillegg til den kompakte Smart ForTwo.
Les mer
layid-bilde22
Ny Octavia Scout på veien
FØRSTEINNTRYKK: Skoda lanserer nå sin nye Octavia Scout, og dermed er familien komplett. Vi dro til Hamburg for en første kjøretur.
Les mer
toppsak-bilde23
Fest i Berlin
I kveld skal de to nye Smartene presenteres ved en festforestilling i Berlin. Du kan få være med.
Les mer
layid-bilde24
Enkel å eie - enkel å bruke
PRØVEKJØRT: I Lexus NX 300h er det bare å sette seg inn, trykke på knappen - og kjøre i vei.
Les mer
layid-bilde25
NX 300h viktigst for Lexus
FØRSTEINNTRYKKET: NX 300h blir Lexus viktigste bil i Norge, og vil bidra til at totalvolumet passerer 1000 enheter neste år.
Les mer
layid-bilde26
VWs nye SUV fra USA
Fem meter lang, tre seterader og klar i 2016 - det er produksjonsutgaven av Volkswagens BlueCross.
Les mer
layid-bilde27
Copen er gjenoppstått
Les mer
toppsak-bilde28
Dodge viser muskler
Hyggelig at Fiat, den nye eieren, husker at Dodge også betydde muskler. Store muskler. Deres nye Challenger SRT Hellcat byr på 707 hestekrefter.
Les mer
layid-bilde29
Volvo med solide påstander
Les mer
layid-bilde30
Bestillingsklar Passat
En av Norges absolutt mest populære biler kom nylig i ny utgave. Nå er den klar for bestilling, og prisene får du her.
Les mer
layid-bilde31
Ekstra hot Octavia RS
SPIONBILDER: Skoda er ute og lufter en ny prototyp. Den er basert på Octavia RS, men ser vesentlig sintere ut.
Les mer
layid-bilde32
Stjernecamping
Ønsker du deg en familiebil som kombinerer praktiske løsninger og campingliv med et snev av luksus, er kanskje Mercedes’ nye Marco Polo bilen for deg.
Les mer
toppsak-bilde33
Opel viser neste Corsa
Den skal debutere på Paris-utstillingen i oktober, men vi kan allerede nå by på bilder og nyttig informasjon om femte generasjon Opel Corsa.
Les mer
layid-bilde34
Utsolgt før lansering
Les mer
layid-bilde35
Mini oppdateres
Les mer
layid-bilde36
Prisene klare for ny Mini
Til høsten lanserer Mini sin nye femdørs modell. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde37
Klart for ny Juke
Bilen med en design du enten hater eller elsker har fått en oppgradering. Nyheten er på plass i Norge denne måneden.
Les mer
layid-bilde38
Mer premium Passat
LANSERING: Med slagord som «New business class», en mer premium bilopplevelse og mer innvendig plass til tross for skrumpet ytre, sikter VW høyt for å beholde Passat som bestselger i familiebilklassen. Neste år blir Passat også ladbar hybrid.
Les mer