img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Husk to vognkort ved salg av bil
Mange har fått uventede problemer med eierskifte av bil eller campingvogn. Grunnen er nye vognkort som består av to deler, hvor én del skal oppbevares trygt utenom bilen. Bileiere som har mistet del 2, får ikke uten videre omregistrert bilen.

- Vognkortets del 2 er et verdipapir og er den såkalte eierdelen av vognkortet. Dette bør oppbevares på et trygt sted, for eksempel sammen med pass og andre viktige dokumenter. Del 1, den tekniske delen, skal ligge i bilen under kjøring, sier Bjørn Skoglund i Statens vegvesen.

Uten vognkortets del 2 vil for eksempel den nye eieren ikke få nytt vognkort. Før eierskifte kan skje, må da selger fylle ut tapsmelding som leveres/sendes trafikkstasjonen*). Etter dette tar det inntil en uke før det nye vognkortet er på plass.

- Når kjøperen står der, kan det bli en gedigen skuffelse hvis man har tenkt seg ut på tur med "ny" bil eller campingvogn. Eiere som ikke vet hvor de har vognkortets del 2, bør derfor sjekke dette i god tid før de har tenkt å selge bilen, oppfordrer Skoglund.

 

Fakta om de nye vognkortene
Ordningen er en del av tilpasningen i EØS-området. Med de nye vognkortene skal den tekniske delen (del 1) medbringes i bilen under kjøring, mens eierdelen (del 2) ikke skal ligge i bilen.

Dermed vil en biltyv ha fått med seg maksimalt en av de to delene som kreves for å omregistrere bilen. Vognkortene er laget etter samme prinsipp som pengesedler: De er utstyrt med vannmerker, tråder og mikroskrift slik at forfalsking blir svært vanskelig.

 

Råd fra Statens vegvesen om vognkort

 

For bileier:
Del 2 er et verdipapir som bør oppbevares på et trygt sted, f.eks. i safe, hjemme eller i bankboks sammen med pass. Ikke legg del 2 i bilen sammen med del 1 av vognkortet! Hvis du har tenkt å selge, og mangler del 2, lønner det seg å levere inn tapsmelding i god tid før du skal selge bilen eller hengeren.

 

Hvis du skal kjøpe:
Krev å få med del 2 når du overtar en bil eller henger, i stedet for at selger skal ettersende denne delen. Hvis det mangler del 2 til en bil/henger du har overtatt, må selger levere inn tapsmelding for å få utstedt nytt vognkort.

 

*) Tapsmelding for vognkort:

Tidligere eier/selger fyller ut tapsmelding, signerer og leverer denne til trafikkstasjonen. Hvis tapsmelding faxes eller postes, må kopi av legitimasjon legges ved.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Som et fly på veien
Lite slår en skikkelig luksuriøs flykabin, med dype skinnstoler og edelt treverk. Dette er bilen som tar utfordringen.
Les mer
layid-bilde1
Ny Vitara til Paris
Suzuki lover verdensdebut for en ny Vitara på Paris-utstillingen i oktober. Det ser den norske Suzuki-organisasjonen frem til.
Les mer
layid-bilde2
Fabias indrefilet
Vi har allerede vist bilder av neste generasjon Skoda Fabia som debuterer på Paris-utstillingen i oktober. Nå avslører Skoda detaljer om interiøret.
Les mer
layid-bilde3
Hvorfor så lik forgjengeren?
Applausen sto ikke i taket da Volvo avduket kommende generasjon av SUV-en XC90 i Stockholm. Mange spurte derimot om hvorfor den likner så på forgjengeren?
Les mer
layid-bilde4
Volvo XC90 i bilder
Volvo har i dag avduket sitt nye flaggskip, XC90. Her får du et stort bildegalleri.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Pulsar er priset
Nissans nye utfordrer i kompaktklassen kommer til Norge i løpet av høsten. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde6
Saleen puster på Tesla
Amerikanske Saleen er mest kjent for sine muskelbiler, gjerne basert på Ford-modeller. Men nå har de tatt for seg en Tesla S.
Les mer
layid-bilde7
BMW for storfamilien
Med 2-serie Active Tourer på plass er BMW mindre nøye med å kamuflere neste modell i 2-serien. Slektskapet er tydelig, men denne blir enda mer familievennlig.
Les mer


layid-bilde8
Daytona på strøm
Les mer
toppsak-bilde9
Infiniti for Kina
Infiniti vil ha en bit av den store kinesiske premium-kaka. Da må de selvsagt tilpasse seg kravene fra kresne kunder.
Les mer
layid-bilde10
McLaren i GTR-drakt
Les mer
layid-bilde11
Her er Skodas nye Fabia
Les mer
layid-bilde12
100-åring på muskeltoppen
Les mer
layid-bilde13
Nytt tysk superbilforsøk
Selvfølgelig trist at så mange tyske sportsbilprodusenter har forsvunnet. Men nå er det en ny som prøver seg.
Les mer
layid-bilde14
Rolls for millionærbarn
Rolls-Royce ønsker seg et yngre publikum. Her er en ny modell som skal friste millionærbarna.
Les mer
toppsak-bilde15
Ny banebil fra McLaren
McLaren nøyer seg ikke bare med å lage sportsbiler av ypperste klasse for gatebruk. De lanserer også mer ekstreme utgaver for banebruk.
Les mer
layid-bilde16
SUV og banemester
Les mer
layid-bilde17
Ny Kia Sorento
Les mer
layid-bilde18
Her er 2014-nyhetene
Mange spennende bilnyheter skal lanseres i 2014. Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små nyheter.
Les mer
layid-bilde19
Her er Hyundais nye i20
Den skal debutere på Paris-utstillingen i oktober, men i dag slipper Hyundai de første offisielle bildene av sin nye småbil.
Les mer
layid-bilde20
McLaren Spesialer
Frank Stephenson pleier å si at han leder verdens minste design-senter. Allikevel klarer han å stille med to spesial-McLaren til Pebble Beach.
Les mer
layid-bilde21
Hennessey på vei mot 500+
Hennessey er en amerikansk småserie-maker som tidligere i år så 435 km/t på speedometeret. Nå sikter de mot den andre siden av 500.
Les mer
layid-bilde22
Mens vi venter på ny Bug
Opptelling antyder at Bugatti har 15 Veyron igjen å selge. De viser enda en ny spesialversjon på Pebble Beach til uken. Da er tiden inne for rykter om den nye.
Les mer
toppsak-bilde23
Aston oppdaterer
Selv om de lager noen av verdens fineste sportsbiler, er Aston Martin en liten produsent. Men det hindrer dem ikke i å lansere nye og oppdaterte produkter.
Les mer
layid-bilde24
Mustang i flystevne
Oshkosh-arrangementet er et av verdens mest fantastiske flyshow. For syvende år på rad var Ford på plass med en spesiell Mustang som skal veldedighet-bortauksjoneres.
Les mer
layid-bilde25
Bombesikker S
En nye Mercedes S-Klasse er klarert for sikkerhetsklasse VR9. Oppgavene står i kø verden rundt.
Les mer
layid-bilde26
Ny Rolls-Royce bekreftet
Rolls-Royce har i dag kunngjort at en ny modell er under utvikling. Den kommer på markedet om et par år.
Les mer
layid-bilde27
Klar for ny lengderekord
Les mer
toppsak-bilde28
Nye BMW-former
SPIONBILDER: Det krever investeringsvilje og kreativitet å nå ut til nye kundegrupper. BMW har både ressurser og kloke hoder. Her er glimt av fremtiden.
Les mer
layid-bilde29
Første plug-in med stjerne
Les mer
layid-bilde30
Koreansk tyrker til Paris
Det er bare å se hvor mye klokka er, så vet man at Hyundai kommer med en ny i20 snart. Nå bekrefter de det: den vil stå i Paris.
Les mer
layid-bilde31
Porsche-kloning på el
Man kan gjøre verre ting enn å legge seg opp mot klassiske Porsche 356. Slik Carice fra Nederland gjorde da de utviklet en liten juvel av en elbil.
Les mer
layid-bilde32
7 seter og Ring-rekord
Land Rover gir oss «offisielle spionbilder» av en ny modell. Samtidig forteller de om ny SUV-rekord på Nordsløyfa.
Les mer
toppsak-bilde33
GT86 med show-faktor
Toyota er i ferd med å klargjøre sin sportslige GT86 i rallydrakt. Det kan gi heftige sladdinger.
Les mer
layid-bilde34
Skoda bredder Fabia
Les mer
layid-bilde35
Ny Sorento til Paris
Les mer
layid-bilde36
Fiat surfer
Vans US Open of Surfing setter stadig nye titter-rekorder. 1,5 millioner amerikanere så på sist. Da syns Fiat de må være på plass. Med en spesialutgave av 500L.
Les mer
layid-bilde37
McLarens nye wing-car
Stadig flere superbiler kommer i über-super-versjon, beregnet for bane. Enten track-days eller konkurranse. McLaren er den siste som venter på å få vise seg frem.
Les mer
layid-bilde38
Modernisert Cayenne
Tiden er moden for en midtlivs-oppdatering av Porsche Cayenne. Det innebærer forfrisket design og ny teknikk.
Les mer