img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Husk to vognkort ved salg av bil
Mange har fått uventede problemer med eierskifte av bil eller campingvogn. Grunnen er nye vognkort som består av to deler, hvor én del skal oppbevares trygt utenom bilen. Bileiere som har mistet del 2, får ikke uten videre omregistrert bilen.

- Vognkortets del 2 er et verdipapir og er den såkalte eierdelen av vognkortet. Dette bør oppbevares på et trygt sted, for eksempel sammen med pass og andre viktige dokumenter. Del 1, den tekniske delen, skal ligge i bilen under kjøring, sier Bjørn Skoglund i Statens vegvesen.

Uten vognkortets del 2 vil for eksempel den nye eieren ikke få nytt vognkort. Før eierskifte kan skje, må da selger fylle ut tapsmelding som leveres/sendes trafikkstasjonen*). Etter dette tar det inntil en uke før det nye vognkortet er på plass.

- Når kjøperen står der, kan det bli en gedigen skuffelse hvis man har tenkt seg ut på tur med "ny" bil eller campingvogn. Eiere som ikke vet hvor de har vognkortets del 2, bør derfor sjekke dette i god tid før de har tenkt å selge bilen, oppfordrer Skoglund.

 

Fakta om de nye vognkortene
Ordningen er en del av tilpasningen i EØS-området. Med de nye vognkortene skal den tekniske delen (del 1) medbringes i bilen under kjøring, mens eierdelen (del 2) ikke skal ligge i bilen.

Dermed vil en biltyv ha fått med seg maksimalt en av de to delene som kreves for å omregistrere bilen. Vognkortene er laget etter samme prinsipp som pengesedler: De er utstyrt med vannmerker, tråder og mikroskrift slik at forfalsking blir svært vanskelig.

 

Råd fra Statens vegvesen om vognkort

 

For bileier:
Del 2 er et verdipapir som bør oppbevares på et trygt sted, f.eks. i safe, hjemme eller i bankboks sammen med pass. Ikke legg del 2 i bilen sammen med del 1 av vognkortet! Hvis du har tenkt å selge, og mangler del 2, lønner det seg å levere inn tapsmelding i god tid før du skal selge bilen eller hengeren.

 

Hvis du skal kjøpe:
Krev å få med del 2 når du overtar en bil eller henger, i stedet for at selger skal ettersende denne delen. Hvis det mangler del 2 til en bil/henger du har overtatt, må selger levere inn tapsmelding for å få utstedt nytt vognkort.

 

*) Tapsmelding for vognkort:

Tidligere eier/selger fyller ut tapsmelding, signerer og leverer denne til trafikkstasjonen. Hvis tapsmelding faxes eller postes, må kopi av legitimasjon legges ved.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Mazda MX-5 først neste høst
Til alle entusiaster som hadde gledet seg til å møte våren i ny Mazda MX-5: - Dessverre, bilen kommer ikke til Norge før etter sommerferien, sier Mazdas importdirektør Karianne Westby.
Les mer
layid-bilde1
Ny Vitara løfter Suzuki
Suzukis Frank Dunvold ser for seg nok et løft for Suzuki og har som årlig mål å selge 2500 Vitara.
Les mer
layid-bilde2
Lambo med forhjulsdrift
Nå har det tørna for Lambo. De viser en konseptbil som blant annet gir inntrykk av avmålthet og god smak. Men den mangler ikke krefter. Merkets sterkeste så lang.
Les mer
layid-bilde3
Ducati på fire hjul
En racing-utgave av superøkonomisten XL1 er Volkswagens glade gave til Paris-utstillings-besøkende. Men for dem som fulgte med på skolen var den ingen overraskelse.
Les mer
layid-bilde4
Peugeot jubilerer
30 år er gått siden Peugeot lanserte sin ikoniske 205 GTi. Det feires med en spesialutgave av en moderne slektning.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
En tredje TT
Audi har i dag dratt teppet av TT Sportback Concept. Foreløpig en ren showcar, men absolutt en bil som er realiserbar i fremtiden.
Les mer
layid-bilde6
Golf GTE som forventet
Harald A. Møller har i dag kunngjort prisen på den kommende plug-in hybriden, Golf GTE. Den ble som vi antok.
Les mer
layid-bilde7
På plass i Paris
Igjen er det bilutstilling i Paris. Igjen skal den åpne lørdag - slik at arrangørene skal får med to helger og rekordbesøk. BilNorge startet imidlertid i dag.
Les mer


layid-bilde8
Her er 2014-nyhetene
Les mer
toppsak-bilde9
Honda fornyer bestselgeren
Hondas bestselger i Norge er CR-V. Snart blir den enda mer attraktiv for enda flere.
Les mer
layid-bilde10
Ny Fabia stasjonsvogn
Les mer
layid-bilde11
BMW X6 er priset
Les mer
layid-bilde12
Ikke helt perfekt
Les mer
layid-bilde13
Volvo V40 CC innfrir
V40 Cross Country har nok gitt de fleste inntrykk av tøffe terreng-egenskaper. Endelig har den utstyr som svarer til utseendet.
Les mer
layid-bilde14
Mild hybrid fra Kia
Kia skal vise en konseptbil basert på Optima på Paris-utstillingen. Det konseptuelle ved bilen er drivlinjen.
Les mer
toppsak-bilde15
Endelig Civic Type R (nesten)
Når Honda lager en konkurrent til Golf GTI og Focus ST, gjør de alt for å overgå de europeiske konkurrentene. Det kan fort bli et problem i Norge.
Les mer
layid-bilde16
Ladbar Passat til Paris
Les mer
layid-bilde17
Euro-Infiniti til Paris
Les mer
layid-bilde18
MPV-veteran krysser over
Renault Espace var nok verdens første MPV. Nå kommer den i ny utgave til Paris. Renault kaller den en Crossover.
Les mer
layid-bilde19
Ute med sting
Maloo har vært navnet på en heftig Ute fra Holden i 25 år nå. Så når de lanserer en enda kraftigere utgave venter vi oss virkelig noe spesielt.
Les mer
layid-bilde20
Variasjoner over XC90
Volvo ønsker å fremstå som enda mer premium når de lanserer sin nye XC90. Da er individualitet et nyttig verktøy.
Les mer
layid-bilde21
Prisnedgang for Touareg
Volkswagen foretar et facelift på sin store SUV. Nye motorer med lavere utslipp medfører betydelige priskutt.
Les mer
layid-bilde22
Rått parti fra AMG
Med ny Mercedes C-Klasse på plass er det klart vi får nye toppmodeller fra spesialistene i Affalterbach. De tekniske dataene stiller BMW M i skyggen.
Les mer
toppsak-bilde23
Fornyer og forbedrer Peugeot 508
PRØVEKJØRT: 508 kom inn i den norske Peugeot-familien som et friskt pust i 2011. Med retusjert karosseri og nytt motorprogram skal det igjen satses tungt på bilen.
Les mer
layid-bilde24
Urban kriger
Citroën C1 er kanskje den av de små trillingene fra PSA og Toyota som er lettest å like. I Paris står den i en røffere innpakning.
Les mer
layid-bilde25
Avansert ny Mondeo
Om noen måneder kommer endelig neste generasjon Ford Mondeo. Bilen er spekket med ny teknologi og får nye, utslippsvennlige motorer. Vi skal snart kjøre den og gir deg selvsagt våre førsteinntrykk.
Les mer
layid-bilde26
Golf i offroad-drakt
Passat Alltrack er en populær bil i Norge. Nå får den en lillebror.
Les mer
layid-bilde27
Her er Audi TT Roadster
Les mer
toppsak-bilde28
Opels Hot Hatch
GM lager mange muskelbiler, men hotte hætsjer og lommeracere er liksom ikke deres styrke. Det skal rettes på nå.
Les mer
layid-bilde29
Alt kan foredles
Les mer
layid-bilde30
Kryptisk Lambo
Det kommer en invitasjon fra Lambo til pressekonferanse på Paris-utstilling. Skissen viser noe som Lamborghini i hvert fall ikke bygger i dag.
Les mer
layid-bilde31
Toyota krysser over
OPPDATERT: Nå melder også Toyota seg på lekkasje-flommen foran Paris. De frister med det de kaller et nytt crossover konsept.
Les mer
layid-bilde32
Mitsubishi pynter bestselger
Ingen selger så mange plug-in hybrider i Norge som Mitsubishi. Nå pynter de bruda til Paris-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde33
Åpen sommerglede
NETTKJØRT: Om årets sommer skulle styre bilvalget, ville mange med stor sannsynlighet valgt en cabriolet. Vi har kjørt nye Audi A3 Cabriolet - et attraktivt alternativ.
Les mer
layid-bilde34
Peugeot tilbake i stein
Les mer
layid-bilde35
Skodaen du ikke skal se
Les mer
layid-bilde36
Franske tolitere
Både Citroën og Peugeot viser prototyper på Paris-utstillingen som skal klare seg med to desiliter på mila. Oppskriften består av lav vekt og trykkluft.
Les mer
layid-bilde37
Renaults rullende testlab
Eolab heter konseptbilen Renault skal debutere på Paris-utstillingen. Den er spekket med fremtidsteknologi og skal klare seg med en desiliter på mila.
Les mer
layid-bilde38
Ny Jazz til Paris
Honda har med seg en ny Jazz til Paris neste måned. De kaller den en prototyp, men den ser meget klar ut.
Les mer