img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Husk to vognkort ved salg av bil
Mange har fått uventede problemer med eierskifte av bil eller campingvogn. Grunnen er nye vognkort som består av to deler, hvor én del skal oppbevares trygt utenom bilen. Bileiere som har mistet del 2, får ikke uten videre omregistrert bilen.

- Vognkortets del 2 er et verdipapir og er den såkalte eierdelen av vognkortet. Dette bør oppbevares på et trygt sted, for eksempel sammen med pass og andre viktige dokumenter. Del 1, den tekniske delen, skal ligge i bilen under kjøring, sier Bjørn Skoglund i Statens vegvesen.

Uten vognkortets del 2 vil for eksempel den nye eieren ikke få nytt vognkort. Før eierskifte kan skje, må da selger fylle ut tapsmelding som leveres/sendes trafikkstasjonen*). Etter dette tar det inntil en uke før det nye vognkortet er på plass.

- Når kjøperen står der, kan det bli en gedigen skuffelse hvis man har tenkt seg ut på tur med "ny" bil eller campingvogn. Eiere som ikke vet hvor de har vognkortets del 2, bør derfor sjekke dette i god tid før de har tenkt å selge bilen, oppfordrer Skoglund.

 

Fakta om de nye vognkortene
Ordningen er en del av tilpasningen i EØS-området. Med de nye vognkortene skal den tekniske delen (del 1) medbringes i bilen under kjøring, mens eierdelen (del 2) ikke skal ligge i bilen.

Dermed vil en biltyv ha fått med seg maksimalt en av de to delene som kreves for å omregistrere bilen. Vognkortene er laget etter samme prinsipp som pengesedler: De er utstyrt med vannmerker, tråder og mikroskrift slik at forfalsking blir svært vanskelig.

 

Råd fra Statens vegvesen om vognkort

 

For bileier:
Del 2 er et verdipapir som bør oppbevares på et trygt sted, f.eks. i safe, hjemme eller i bankboks sammen med pass. Ikke legg del 2 i bilen sammen med del 1 av vognkortet! Hvis du har tenkt å selge, og mangler del 2, lønner det seg å levere inn tapsmelding i god tid før du skal selge bilen eller hengeren.

 

Hvis du skal kjøpe:
Krev å få med del 2 når du overtar en bil eller henger, i stedet for at selger skal ettersende denne delen. Hvis det mangler del 2 til en bil/henger du har overtatt, må selger levere inn tapsmelding for å få utstedt nytt vognkort.

 

*) Tapsmelding for vognkort:

Tidligere eier/selger fyller ut tapsmelding, signerer og leverer denne til trafikkstasjonen. Hvis tapsmelding faxes eller postes, må kopi av legitimasjon legges ved.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Mer enn god design
NETTKJØRT: Jeg vet jeg ikke er alene om å like designen i nyere Mazda-modeller. Men har bilene andre sterke sider også? Vi har kjørt nye Mazda3 - en utfordrer i den tøffe kompaktklassen.
Les mer
layid-bilde1
BMW Active Tourer på veien
FØRSTEINNTRYKK: BMW vil nå frem til kunder som ikke kjøper deres tradisjonelle biler. Da må man gjøre noen kompromisser.
Les mer
layid-bilde2
Her er 2014-nyhetene
Mange spennende bilnyheter skal lanseres i 2014. Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små nyheter.
Les mer
layid-bilde3
Audi lanserer e-turbo
Ren elbil er visst ikke Audis førsteprioritet, men på mange måter er deres elektriske turbo vel så interessant. Dessuten er det En Nyhet.
Les mer
layid-bilde4
Vi kjører ny BMW
LANSERING: Dette er jeg spent på - for første gang skal jeg kjøre en BMW med drift på forhjulene. Det skjer i vakre Tyrol i dag og i morgen - og jeg skal selvsagt dele mine førsteinntrykk med dere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Toppløs V12-symfoni
Aston Martin lanserer sin hittil heftigste roadster. Vantage V12 S Roadster inviterer til åpen kjøring med et symfonisk lydbilde.
Les mer
layid-bilde6
Jaguaren angriper
Nå har åpenbart Jaguar bestemt seg for å gå rett i strupen på BMWs 3-serie. Samme størrelse samtidig som den nye XE skal «Redefinere Sports-Sedanen». Klar krigserklæring.
Les mer
layid-bilde7
Her er neste Mazda2
Mazda har i dag dratt teppet av fjerde generasjon Toer i Japan, eller Demio som den heter der. De første bilene kommer til Norge tidlig 2015.
Les mer


layid-bilde8
Dobbel Smart-debut
Les mer
toppsak-bilde9
Ny Octavia Scout på veien
FØRSTEINNTRYKK: Skoda lanserer nå sin nye Octavia Scout, og dermed er familien komplett. Vi dro til Hamburg for en første kjøretur.
Les mer
layid-bilde10
Fest i Berlin
Les mer
layid-bilde11
Enkel å eie - enkel å bruke
Les mer
layid-bilde12
NX 300h viktigst for Lexus
Les mer
layid-bilde13
VWs nye SUV fra USA
Fem meter lang, tre seterader og klar i 2016 - det er produksjonsutgaven av Volkswagens BlueCross.
Les mer
layid-bilde14
Copen er gjenoppstått
Daihatsu har visst ikke forstått at de spesielle Kei-bilene skal dø. Nå kommer de med nytt opplag av den to-seters, åpne, festforestillingen Copen.
Les mer
toppsak-bilde15
Dodge viser muskler
Hyggelig at Fiat, den nye eieren, husker at Dodge også betydde muskler. Store muskler. Deres nye Challenger SRT Hellcat byr på 707 hestekrefter.
Les mer
layid-bilde16
Volvo med solide påstander
Les mer
layid-bilde17
Bestillingsklar Passat
Les mer
layid-bilde18
Ekstra hot Octavia RS
SPIONBILDER: Skoda er ute og lufter en ny prototyp. Den er basert på Octavia RS, men ser vesentlig sintere ut.
Les mer
layid-bilde19
Stjernecamping
Ønsker du deg en familiebil som kombinerer praktiske løsninger og campingliv med et snev av luksus, er kanskje Mercedes’ nye Marco Polo bilen for deg.
Les mer
layid-bilde20
Opel viser neste Corsa
Den skal debutere på Paris-utstillingen i oktober, men vi kan allerede nå by på bilder og nyttig informasjon om femte generasjon Opel Corsa.
Les mer
layid-bilde21
Utsolgt før lansering
Går du og sikler på en Lexus NX 300h, den nye SUV-en? Da må du innstille deg på lang ventetid. Årets kvote er nemlig utsolgt.
Les mer
layid-bilde22
Mini oppdateres
Etter lanseringen av ny Mini med både tre og fem dører, er turen nå kommet til de større familiemedlemmene.
Les mer
toppsak-bilde23
Prisene klare for ny Mini
Til høsten lanserer Mini sin nye femdørs modell. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde24
Klart for ny Juke
Bilen med en design du enten hater eller elsker har fått en oppgradering. Nyheten er på plass i Norge denne måneden.
Les mer
layid-bilde25
Mer premium Passat
LANSERING: Med slagord som «New business class», en mer premium bilopplevelse og mer innvendig plass til tross for skrumpet ytre, sikter VW høyt for å beholde Passat som bestselger i familiebilklassen. Neste år blir Passat også ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde26
Mercedes priser C-Klassen
Det er bare noen uker til vi setter oss bak rattet i nye Mercedes C-Klasse stasjonsvogn. Men prisene er allerede klare.
Les mer
layid-bilde27
Jaguars kjappeste?
Les mer
toppsak-bilde28
Skal Toyota også crosse?
SPIONBILDER: Med unntak av Subaru så er det primært de europeiske produsentene, anført av VW-gruppen, som har ynglet cross-modeller. Nå ser de ut til at Toyota har noe på gang.
Les mer
layid-bilde29
Her er Toyotas BC-bil
Les mer
layid-bilde30
Insignia oppgraderes
Opel faser inn nye motorer i sine eksisterende modeller. Når står Insignia for tur.
Les mer
layid-bilde31
Nok en Land Rover
SPIONBILDER: Når Land Rover snart fornyer sin rimeligste modell, benytter de samtidig anledningen til å døpe den om.
Les mer
layid-bilde32
Her er nye Focus ST
Ford benytter helgens Goodwood Festival of Speed til å avduke neste generasjon Focus ST. Her får du potente ytelser, enten du foretrekker bensin eller diesel.
Les mer
toppsak-bilde33
Miljøvenn uten begrensninger
FØRSTEINNTRYKK: Du vil gjerne vise miljøhensyn, men trenger mer fleksibilitet enn en elbil kan tilby. Med Audi A3 e-tron kjører du utslippsfri hele uka, og kan trygt kjøre til hytta fredag kveld - uten rekkeviddeangst.
Les mer
layid-bilde34
Lokkepris på nye C-Klasse
Les mer
layid-bilde35
108, liten og viktig for Peugeot
Les mer
layid-bilde36
Ford tar Edge til Europa
Ford planlegger å lansere den store SUV-en Edge i Norge. Det bør de bare gjøre om prisen blir god.
Les mer
layid-bilde37
Opel senker Mokka-prisene
Nå får du en av Opels besteselgere med firehjulsdrift til under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde38
Ny Focus ST til helgen
Flere bilprodusenter benytter helgens Goodwood Festival of Speed til lansering av nye modeller. Blant annet Ford.
Les mer