img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Husk to vognkort ved salg av bil
Mange har fått uventede problemer med eierskifte av bil eller campingvogn. Grunnen er nye vognkort som består av to deler, hvor én del skal oppbevares trygt utenom bilen. Bileiere som har mistet del 2, får ikke uten videre omregistrert bilen.

- Vognkortets del 2 er et verdipapir og er den såkalte eierdelen av vognkortet. Dette bør oppbevares på et trygt sted, for eksempel sammen med pass og andre viktige dokumenter. Del 1, den tekniske delen, skal ligge i bilen under kjøring, sier Bjørn Skoglund i Statens vegvesen.

Uten vognkortets del 2 vil for eksempel den nye eieren ikke få nytt vognkort. Før eierskifte kan skje, må da selger fylle ut tapsmelding som leveres/sendes trafikkstasjonen*). Etter dette tar det inntil en uke før det nye vognkortet er på plass.

- Når kjøperen står der, kan det bli en gedigen skuffelse hvis man har tenkt seg ut på tur med "ny" bil eller campingvogn. Eiere som ikke vet hvor de har vognkortets del 2, bør derfor sjekke dette i god tid før de har tenkt å selge bilen, oppfordrer Skoglund.

 

Fakta om de nye vognkortene
Ordningen er en del av tilpasningen i EØS-området. Med de nye vognkortene skal den tekniske delen (del 1) medbringes i bilen under kjøring, mens eierdelen (del 2) ikke skal ligge i bilen.

Dermed vil en biltyv ha fått med seg maksimalt en av de to delene som kreves for å omregistrere bilen. Vognkortene er laget etter samme prinsipp som pengesedler: De er utstyrt med vannmerker, tråder og mikroskrift slik at forfalsking blir svært vanskelig.

 

Råd fra Statens vegvesen om vognkort

 

For bileier:
Del 2 er et verdipapir som bør oppbevares på et trygt sted, f.eks. i safe, hjemme eller i bankboks sammen med pass. Ikke legg del 2 i bilen sammen med del 1 av vognkortet! Hvis du har tenkt å selge, og mangler del 2, lønner det seg å levere inn tapsmelding i god tid før du skal selge bilen eller hengeren.

 

Hvis du skal kjøpe:
Krev å få med del 2 når du overtar en bil eller henger, i stedet for at selger skal ettersende denne delen. Hvis det mangler del 2 til en bil/henger du har overtatt, må selger levere inn tapsmelding for å få utstedt nytt vognkort.

 

*) Tapsmelding for vognkort:

Tidligere eier/selger fyller ut tapsmelding, signerer og leverer denne til trafikkstasjonen. Hvis tapsmelding faxes eller postes, må kopi av legitimasjon legges ved.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Skodaen du ikke skal se
Skoda skal lansere ny Fabia i Paris neste måned. Vi har fått de første offisielle bildene av femdørs utgaven, men stasjonsvognen har vært hemmelig. Til nå.
Les mer
layid-bilde1
Franske tolitere
Både Citroën og Peugeot viser prototyper på Paris-utstillingen som skal klare seg med to desiliter på mila. Oppskriften består av lav vekt og trykkluft.
Les mer
layid-bilde2
Her er 2014-nyhetene
Mange spennende bilnyheter skal lanseres i 2014. Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små nyheter.
Les mer
layid-bilde3
Renaults rullende testlab
Eolab heter konseptbilen Renault skal debutere på Paris-utstillingen. Den er spekket med fremtidsteknologi og skal klare seg med en desiliter på mila.
Les mer
layid-bilde4
Ny Jazz til Paris
Honda har med seg en ny Jazz til Paris neste måned. De kaller den en prototyp, men den ser meget klar ut.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Her er nye C-Max
Det hagler med nyheter fra Ford om dagen. Etter ansiktsløftet Focus og helt ny S-Max, følger nå oppdaterte utgaver av C-Max og Grand C-Max.
Les mer
layid-bilde6
Rask overhaling av B-Klasse
Tre år etter lanseringen foretar Mercedes et ansiktsløft av B-Klassen. Den «nye» modellen debuterer i Paris. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde7
Romslig komfort
FØRSTEINNTRYKK: Nye Nissan Pulsar går mot strømmen, men scorer høyt på komfort og plass.
Les mer


layid-bilde8
BMW utvider 2-serien
Les mer
toppsak-bilde9
Datsun på plass
Renault/Nissan fortsetter sin suksess med billigmerker. Nå er Datsun blitt lansert i Moskva også.
Les mer
layid-bilde10
Bentley fornyer toppen
Les mer
layid-bilde11
Toyota krysser over
Les mer
layid-bilde12
Liten tøffing fra Opel
Les mer
layid-bilde13
S-Max i endelig form
S-Max er en av flere nye Ford-modeller som har brukt meget lang tid på veien fra konsept til produksjon. Den skal avdukes i Paris, men du får neppe se den på veien før neste år.
Les mer
layid-bilde14
Niva i skyggen for Tahoe
Russiske forviklinger, kalte vi det da vi viste de første teaserbildene av den nye Niva. Nå er den tittelen sannere enn noensinne - nye Niva er vist, men det er Tahoe de snakker om.
Les mer
toppsak-bilde15
Peugeot resirkulerer
Under bilutstillingen i Beijing i vår, viste Peugeot en elegant konseptbil. Nå er den resirkulert og klar for Paris.
Les mer
layid-bilde16
Peugeot fornyer 508
Les mer
layid-bilde17
Honda går for HR-V
Les mer
layid-bilde18
Ny Opel: Karl
Opel lanserer snart enda en ny småbil. Den bør få minst 9006 nordmenn til å reagere.
Les mer
layid-bilde19
Møt våren i ny BMW-cab
BMW presenterer sin første 2-serie cabriolet. Den er leveringsklar før påsken 2015.
Les mer
layid-bilde20
Zagatos nye Aston
Zagato lever fremdeles høyt på DB4 GT fra 1960 - et av bilhistoriens høydepunkt. Nå gjør de en Aston Martin igjen.
Les mer
layid-bilde21
Mercedes tuner ned
Vi har overvært Mercedes AMGs presentasjon av sin nye sportsbil på hjemmebane i Affalterbach. Lista legges ned flere hakk for å møte en tysk legende.
Les mer
layid-bilde22
Åpen S-Klasse
Det har lenge versert rykter om at en åpen Mercedes S-Klasse var under utvikling. Her er håndfaste bevis på at så er tilfelle.
Les mer
toppsak-bilde23
Endelig på plass: XE
8. september var det mange Jaguar-fans som lengtet etter. Sannsynligvis sitter de ennå (i skrivende stund) og ser på lanserings-showet.
Les mer
layid-bilde24
Golf GTE - ladehybrid for folk flest
FØRSTEINNTRYKK: Vi har nettopp parkert en Golf GTE, ladehybriden som kan bli det neste tiårets salgsvinner.
Les mer
layid-bilde25
Peugeot 308 i GT-dress
Peugeot er snart klar med spenstige utgaver av sin populære 308. Du får flere valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde26
Større Mini - mindre utvalg
Med ny plattform og nye motorer skal Mini totalfornye og stramme inn modellutvalget sitt de neste årene. Dette er planene.
Les mer
layid-bilde27
Papp-GT
Les mer
toppsak-bilde28
Swarovski-expressen
En DS uten referanser til fortiden og uten noen indikasjoner på hvor vi skal finne fremtiden. Citroën har gitt oss en ny konseptbil - overøst av krystaller.
Les mer
layid-bilde29
Facelift for Audi A6
Les mer
layid-bilde30
Hyundai satser sterkt i B
Hyundai har stor ambisjoner i B-segmentet, også kjent som Polo-klassen. Den nye i20, som ble presentert i dag, skal selge 100.000 i året. Vesentlig høyere enn den gamle.
Les mer
layid-bilde31
Helt ny Discovery Sport
Land Rover har i dag dratt lakenet av en helt ny modell - Discovery Sport. Fotavtrykket er moderat, men plassutnyttelsen god.
Les mer
layid-bilde32
Volvo XC 90 fra kl. 16 i dag
Vil du kjøre nummerert utgave av Volvos nye XC90 på norsk jord, så er det bare å gjøre seg klar bak tastaturet. Salget starter kl. 16.00 i dag. Og bare på nettet. Depositum 20.000 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Renault rekrutterer
Renault som har bedrevet bilsport så lenge det har eksistert biler, lanserer en ny racer som vil kunne lede deltakerne til Le Mans.
Les mer
layid-bilde34
Rykende fersk: VW Lamando
Les mer
layid-bilde35
Her er BMW M4 Cabrio
Les mer
layid-bilde36
Som et fly på veien
Lite slår en skikkelig luksuriøs flykabin, med dype skinnstoler og edelt treverk. Dette er bilen som tar utfordringen.
Les mer
layid-bilde37
Ny Vitara til Paris
Suzuki lover verdensdebut for en ny Vitara på Paris-utstillingen i oktober. Det ser den norske Suzuki-organisasjonen frem til.
Les mer
layid-bilde38
Fabias indrefilet
Vi har allerede vist bilder av neste generasjon Skoda Fabia som debuterer på Paris-utstillingen i oktober. Nå avslører Skoda detaljer om interiøret.
Les mer